2012. február 15., szerda

DiMat + Csöves

Mivel nem vagyok egy kifejezetten izgalmas ember, és nem kifejezetten izgalmas emberrel nem kifejezetten gyakran történnek kifejezetten érdekes dolgok, ezért a mindennapi blogposztolástól továbbra is eltekintek, azonban ha történik valami érdekes/említésre méltó/aggasztó/felháborító, azt mindenféleképpen megosztom. Plusz még ami eszembe jut. Mai sziporka:

Jövök haza, anyuka a ~6 éves kislányával előttem. Aluljáróba le, az időtől, a hidegtől, az alkoholtól, de saját önérzetétől nem megtört csöves már ott áll, rázogatja a kis műanyag poharát, miközben valamit mormog - kíváncsi vagyok ő tudja-e, mit. Anyuka gyerekkel szó nélkül elmegy mellette, én azért egy "mmm, sry"-t (lásd alant) elejtettem.
Kislány: -Mit akart a bácsi?
Anyuka: -Pénzt.
Kislány: -Miért akart pénzt?
Anyuka: -Mert nincs lakása, nincs munkája... és éhes.

Azon kívül, hogy Anyukának maximálisan igaza van, hogy a fenébe mondhat ilyet? Kislánynak nyilván nem az fog ebből lejönni, hogy (szélsőséges esetben) Anyuka (kevésbé szélsőségesben Apuka) sokat dolgozik a pénzéért, amiből alig tudnak valahogy megélni, és stb. stb. stb. Kislánynak az fog lejönni, hogy Anyuka nem segít valakin, akinek rossz, mert éhes. Kíváncsi vagyok, melyik nevelési tanácsadó könyvben olvasta ezt.

2 megjegyzés:

  1. Ezzel a videóval elvetted a hétvégémet :) Végignéztem a sorozatot, egész jó, láttad már őket?

    A 10k handes 2/4 c-es challanget megcsináltad már?

    VálaszTörlés
  2. Persze, Dan Clark 4ever! Legjobb szitkom, amit valaha láttam! A challenge-et még nem, készültem rá, aztán kiment a fejemből, de jön jön jön!! (Remélem...)

    VálaszTörlés